Min Bokhylla

Bra böcker 2016

2016 bjuder på många läsnyheter men också många fortsättningar på tidigare boksuccéer. Vi har många svenska och utländska författare som håller sig kvar på topplistorna och väldigt många klättrar uppåt.

Det som inte dödar oss av David Lagerkrantz  är en fortsättning på Millenniumböckerna av Stieg Larsson som handlar i huvudsak om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist som tillsammans arbetar mot orättvisor. Den sista boken i science-fiction baserade Stjärntriologin som skildrar ett samhälle där alla moderniteter som el, distribution och media slås ut skriven av Lars Wilderäng är också exempel på fortsättningar av tidigare succéer. Även ungdomarna har något att se fram emot när Harry Potter del 8 kommer ut under hösten.

Nyheter är bland annat Min fantastiska väninna av Elena Ferrante som är den första boken i en ny romanepos Neapelkvartetten  i fyra delar.  Elena är en Pseudonym och författaren är ännu inte känd. Det man vet är att hon kommer från Italien och  är en av deras viktigaste författare. Bok nr två Hennes nya namn släpps snart i bokhandeln och finns redan nu att förhandsboka. 

Något som också ökat markant är försäljningen av olika livsstilsböcker, givetvis även inredning och matlagning. Boken Food Pharmacy: En berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat ligger helt rätt i tiden om man kollar på topplistorna. Hälsa och medvetenhet är i fokus när vi nu går vidare mot hösten 2016.

books