Min Bokhylla

Harry Potter och det fördömda barnet del 1 & 2

Harry Potter och det fördömda barnet är en repetitionsutgåva av en manusbok som kommer ut i oktober skriven av J.K Rowling, Jack Thorne och John Tiffany. Den är baserad på en ny berättelse som har satts upp som pjäs med världspremiär i West End.

Repetitionsutgåvan finns bara under begränsad tid för att sedan bli ersatt av den slutgiltiga versionen. Harry Potter är nu pappa till tre egna skolbarn, gift och en överarbetad anställd på Trolldomsministeriet och under tiden som han brottas med sitt förflutna så får Albus, hans son, slåss mot det arv han inte vill ha någon del av. Nutiden och det förflutna smälter olycksbådande samman och far och son blir tillsammans medvetna om en obekväm sanning. Mörkret visar sig ibland från platser man inte allt förväntat sig.

“Harry Potter och det fördömda barnet” är en unik tillskärning av den populära Harry Potter-serien, skriven av J.K. Rowling, Jack Thorne och John Tiffany. Denna repetitionsutgåva av manusboken släpptes i oktober, och den kommer att ersättas av den slutgiltiga versionen efter en begränsad tid. Historien, baserad på en ny berättelse, har blivit en framstående pjäs med världspremiär i West End.

I denna fortsättning finner vi Harry Potter i rollen som en vuxen, nu far till tre barn och gift. Trots sina ansvarsfulla roller känner han sig överväldigad som anställd på Trolldomsministeriet och plågas av sitt komplicerade förflutna. Samtidigt står hans son Albus inför sina egna utmaningar, kämpande mot det arv han inte önskar bära. Genom en sammanflätning av nutid och förflutet uppenbaras en oväntad sanning, och far och son tvingas konfrontera mörka krafter från oväntade håll.

“Harry Potter och det fördömda barnet” erbjuder en spännande dykning i en värld där magi och mysterium fortfarande regerar, och där karaktärerna, både nya och gamla, möter prövningar som testar deras lojalitet och mod.