Min Bokhylla

Spelböcker

Böcker om spel är inget nytt, men utbudet har sannerligen blivit större. Idag kan du hitta böcker inom flera kategorier av spel. 

books_153076043

Poker

Pokerböcker är till största delen där för att lära dig spelet och hur du blir bättre. Det kan dock vara svårt att hitta böcker som riktar som mot regler såsom Omaha. I Sverige spelar vi mest Texas Hold’em så de flesta skriver böcker med dessa regler som utgångspunkt. Man kan också hitta böcker som är skrivna av professionella pokerspelare, dessa kan vara tips och tricks eller rena biografier.

Rollspel

Dungeons & Dragons var ett klassiskt rollspel som blev riktigt stort under 80-talet. Sedan dess har det kommit ut många fler varianter såsom Vampire the Masquerade och Warhammer 4000. Till dessa behövde man alltid några rollspelsböcker där man fick upplägg för äventyr, böcker som förklarade reglerna eller böcker som berättade mer om världen och varelserna som fanns i världen.

Strategiböcker

Större spel, både elektroniska och brädspel, kräver en del planering och strategier för att man ska lyckas. Vill man bli riktigt bra på ett spel kan man behöva läsa på om spelet. Strategiböcker berättar om spelets grunder, eventuella brister och hur man överlistar sina motståndare eller spelet i sig. Dessa böcker kan också ligga ut på nätet och går under namnet “guide” eller “walkthrough”. Det finns både officiella och inofficiella varianter som leder dig genom hela spelet och hjälper dig att klara ut spelet.